Gevelreiniging

Willems renovatie, erkende aannemer in algemene gevelreiniging en zandstralen van gevels.

Een gevel van 10 jaar oud kan er al snel uitzien als 1 van 20 jaar oud, veel hangt af van de omgeving waar je gebouw staat en de gevelsteen met voegwerk. Nochtans kan ervoor gezorgd worden dat een erkende aannemer zoals Willems Renovatie je gevel er terug laat uitziet alsof hij juist gemetseld is, dit noemen we een gevelreiniging. Willems Renovatie kan er tevens voor zorgen dat uw gereinigde gevel langer mos en andere vuilen afstoot, dit noemen we een hydrofuge behandeling waar meer informatie over beschikbaar is op onze website. Een hydrofuge behandeling is een optie op een gevelreiniging.

Reinigen gevel

Alle vormen van het reinigen van een gevel of muren zijn ons bekend en de reiniging van een gevel gebeurt afhankelijk van de ondergrond van de huidige gevel.
Aan de hand van poreusheid en staat van de gevelsteen of muursteen wordt er bepaald welke vorm van gevelreiniging optimaal is.
Dit kan bestaan uit 3 technieken : zandstralen, stoomreinigen of chemische reiniging.
De 3 technieken voor een gevelreiniging zullen we even uitgebreider uitleggen.


Gevelreiniging en gevel zandstralen

Chemische gevelreiniging

Voor een chemische reiniging wordt er gewerkt met een borstel of vernevelaar, onder hoge druk en warm water.
Het chemisch reinigen bestaat uit het aanbrengen van een chemische vloeistof die het vuil oplost en dat gebeurt met een borstel of met een vernevelaar.
Nadien worden de vloeistof en het vuil afgespoten onder hoge druk en met warm water maar denk eraan dat er altijd restanten van het product in de gevel blijven zitten en dat je daarom pas na een week het echte resultaat ziet.
We onderscheiden hierin diverse soorten van chemische reinigingsvloeistoffen waaronder de alkalische producten (basen) en de zuren.
Geglazuurde stenen worden best behandeld met alkalische producten terwijl gewone gevelstenen beter af zijn met een zuur (vb. fluorwaterstof).


Gevelreiniging en gevel zandstralen

Gevel stoomreinigen

Het stoomreinigen van een gevel gebeurd de dag van vandaag vooral bij historische gebouwen zoals kerken, monumenten en kastelen.
Het is een zachte maar wel efficiënte vorm van gevel reinigen zodat de identiteit van het gebouw kan behouden worden.
Uiteraard wordt dit niet alleen toegepast bij historische gebouwen en is het ook een extra techniek bij andere gebouwen waarvan de gevelsteen, voegwerk of ondergrond het niet toelaat of niet nodig is om andere technieken die we op deze pagina al besproken hebben te gebruiken.
zandstralen van een gevel is een krachtige werkwijze om de meeste vormen van vervuiling te verwijderen.
We geven u 4 verschillende technieken die we zoal kunnen toepassen bij het zandstralen van een gevel, uiteraard kunnen wij u het advies geven welke de beste is voor uw gevel.

Gevel zandstralen

Gevelreiniging en gevel zandstralen

Zandstraaltechniek

Het bekendste type van straaltechniek is het zandstralen waarbij tegen hoge snelheid een straal zand tegen de gevel gespoten wordt.
Een zeer krachtige werkwijze waarmee je de meeste vormen van vervuiling verwijderd krijgt.
Nadeel is dat je een deel van de ondergrond verwijdert en de gevelstructuur dus beschadigt.
Hoe grover de korrel, hoe groter de kans op beschadigingen en daarom is deze techniek af te raden voor poreuze gevelstenen.


Softblaastechniek

Deze reinigingsmethode kan je beschouwen als een minder agressieve versie van het zandstralen.
Het reinigen gebeurt niet zo intensief als bij het zandstralen, maar het risico van beschadigingen van de gevel is ook veel kleiner.


Gevelreiniging en gevel zandstralen

Nevelstraaltechniek

Bij de nevelstraaltechniek wordt er gebruikgemaakt van een lagere druk en aangepaste straalmiddelen.
Zeker voor waardevolle bestanddelen is dit een interessante reinigingsmethode omdat in tegenstelling tot het zandstralen geen basismateriaal weggenomen wordt.
Een ander voordeel is dat je minder stofvorming hebt dan bij het echte zandstralen.


Vochtstraaltechniek

Bij de vochtstraaltechniek worden water en zand in een ketel gemengd en in 1 beweging op de gevel gespoten.
Het water plaatst een film rond de zandkorrel waardoor de agressiviteit van het zand getemperd wordt zonder in te boeten aan efficiëntie.
Via een doseerknop kan er meer of minder water aan het zand toegevoegd worden.


Over ons

Willems Gevelrenovatie, voorziet in een totaalrenovatie voor uw woning, hydrofuge, kaleien, reiniging, bepleistering, schilderen, voegen, ...
U kan bij ons terecht!

Enkele projecten

Contact

Wetsberg 23
3980 Tessenderlo (Limburg - België)