Hydrofuge

Willems Renovatie, aannemer in hydrofuge, waterdicht, vochtwerend en waterafstotend maken van gevels met impregnering onder hoge druk

Je kan de termijn van behoud van uw gevelrenovatie verlengen door de gevel te behandelen met een waterwerende laag waardoor het vuil niet in de steen kan dringen en dus afgespoeld wordt door de regen. Vochtproblemen op de buitenmuren binnenshuis zijn voor 90% te danken aan een poreuze gevelsteen of voegwerk, uw binnenbepleistering en binnenschilderwerken gaan daardoor enorm lijden en elk half jaar zullen de vochtplekken weer opdagen. Er bestaat nochtans een goede behandeling om dit te voorkomen zodat u zich niet verplicht voelt om telkens opnieuw te schilderen, te behangen of een kast voor die irriterende vochtplekken te schuiven.

Gevel en buitenmuren waterdicht maken met hydrofuge

Het plaatsen van hydrofuge houd in dat er een hydrofoberende impregnering wordt aangebracht onder hoge druk.
Dit vormt een beschermlaag over het bestaande metsel- en voegwerk en het beschermt uw gevel tegen water, vocht en andere vuiligheden.

Hydrofuge, gevel en buitenmuren waterdicht maken

Het heeft een zelfreinigend effect en het verlengd de levensduur van uw gevel.
Zoals steeds besteden wij de nodige aandacht aan welk type van product er moet gebruikt worden want de waterdichting moet aangepast zijn aan de ondergrond.
De ondergrond moet in een redelijke conditie verkeren en bouwtechnische fouten zoals scheurvorming, slechte voegen, verkeerde aansluitingen, optrekkend vocht, te groot zoutgehalte worden vooraf door ons onderzocht en gerepareerd.

Vele mensen weten niet dat wij een gevel of buitenmuur waterdicht kunnen maken en dit noemt men hydrofuge of impregnering onder hoge druk.
Een hydrofuge behandeling is een kleine ingreep, alleen moet uw gevelsteen en voegwerk wel eerst zuiver zijn zodat het product optimaal zijn werking kan doen.
Vooraleer wij met een hydrofuge behandeling van start kunnen gaan reinigen wij eerst de gevel of buitenmuren met een techniek die het beste geschikt is voor uw gevel zodat we daarna van start kunnen gaan met het waterdicht, waterafstotend en vochtwerend maken van uw muren.

Wij raden steeds onze klanten aan om na een gevelreiniging of gevelrenovatie als extra optie een hydrofuge of gevel impregnering te laten uitvoeren zodat u veel langer kunt genieten van uw reiniging of renovatie en het waterdicht zijn van uw gevel is tenslotte 1 van de belangrijkste eigenschappen waarvoor een gevel dient.

Hydrofuge, gevel en buitenmuren waterdicht maken

Gevel impregneren

Een gevel impregneren kan toegepast worden op minerale, poreuze bouwmaterialen, zoals baksteenmetselwerk, kalkzandsteen, pleisterlagen, vezelcement, beton, afhankelijk van de kwaliteit.
De impregnering zorgt ervoor dat het behandelde materiaal waterafstotend en vochtwerend werkt, met andere woorden zal het materiaal waterdicht gemaakt worden.

Voorbeeld gevel hydrofuge :

U zoekt een aannemer om uw gevel waterdicht te maken, uw gevel is 20 jaar oud waarbij u ontdekt dat u binnenshuis vochtproblemen heeft omdat uw gevelsteen en voegwerken te poreus zijn, dit terwijl er buiten mos en andere vuilen geen gebreken zichtbaar zijn aan uw gevel.

Bij dit voorbeeld gaan we de hydrofuge van uw gevel zo aanpakken :

* Voorbereiding hydrofuge : Plaatsen van steigers indien nodig, we dekken alle niet te behandelen oppervlakken af met pvc folie zoals ramen en deuren.
* Gevelreiniging : Dan volgt er een grondige gevelreiniging met de gepaste techniek die nodig is om uw gevel te reinigen zodat alle mos en vuilen verwijderd zijn.
* Hydrofuge : Daarna de impregnering onder hoge druk, het aanbrengen van een waterafstotend product.
* Afronding hydrofuge : Controle met de klant, we ruimen de werf netjes op en nemen het puin mee.

Over ons

Willems Gevelrenovatie, voorziet in een totaalrenovatie voor uw woning, hydrofuge, kaleien, reiniging, bepleistering, schilderen, voegen, ...
U kan bij ons terecht!

Enkele projecten

Contact

Wetsberg 23
3980 Tessenderlo (Limburg - Belgiƫ)