Kaleien

Willems Renovatie, aannemer in het kaleien van gevels en buitenmuren of muren.

Het kaleien van een gevel is een onderdeel van een gevelrenovatie dat een simpel maar zeer intense arbeid vergt. Simpel omdat het steeds dezelfde handeling is en intens omdat je een mortel met een grote borstel op een gevel moet smeren, doe daarbij als je dit als doe-het-zelver op een ladder wil doen het een karwei is dat je beter door een aannemer laat doen die dit gewend is en over de nodige materialen beschikt. Als het kaleien op een gevel niet met de juiste techniek, product of andere bijkomstige factoren uitgevoerd wordt dan kan je je best voorstellen dat dit iets is wat je liever niet wil want dan sta je voor veel grotere werken of kosten. Een gevel kaleien is een goed alternatief voor als uw voegen en gevelsteen slijtage vertonen en je wil je gevel niet opnieuw laten invoegen maar er een kleurtje opzetten.

Kaleien, gevel en muur kaleien

Muren kaleien

Een muur kaleien kan men binnen of buiten doen, hou niet alleen rekening met de techniek en product maar ook met de ondergrond en temperatuur.

Ons advies voor de doe-het-zelvers is als je echt zelf eens een muur wil kaleien begin dan niet dadelijk aan uw gevel maar kalei eerst een andere muur zodat u weet wat kaleien juist inhoudt en dat u tevreden bent met uw resultaat.

Wacht lang genoeg vooraleer je de gekaleide muur overschilderd zodat hij zeker droog is en neem daarvoor de bestemde verf.

Kaleien, gevel en muur kaleien

Kaleien is een procedure waarbij de structuur van de baksteen zichtbaar blijft maar de voegen worden onzichtbaar gemaakt.
Het is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een mortel bestaande uit een hydraulische, natuurlijke kalk, die kleine zandkorrels bevat, op de muur wordt aangebracht.
Dit is een product van reynchemie en een basisproduct dat vermengd wordt met water.


Het product verstevigt de voegen en stenen en is voor 80% waterdicht.
Bij het kaleien wordt er dan een streepvormige structuur aangebracht, horizontaal of verticaal.

Nadat de kalei op de gevel of muur is aangebracht kan er een calco op worden gebracht.
Calco is een speciale verf voor op de kalei, deze kan in 80 verschillende kleuren aangebracht worden en dit heeft als gevolg dat er verschillede kleurschakeringen optreden in de gevel.

Kaleien, gevel en muur kaleien

Uiteraard kunnen wij u adviseren over die kleuren en kunnen wij u voorbeelden tonen.
Indien dit niet gewenst is kan men ook kiezen voor een siliconengebonden verf en dit zorgt voor een egale kleur, dus zonder schakeringen.

Een vrij belangrijke factor van kaleien is dat deze namelijk voor een goede bescherming van de gevel zorgt tegen weerfenomenen zoals bijvoorbeeld slagregen, dit omdat kalei goed dampopen is.
Doordat kalei eigenlijk een vrij dunne pleister is, kunnen zouten relatief vrij gemakkelijk door de kalei wegtrekken, dit zorgt als geheel voor beschermde buiten - of binnenmuren !

Voorbeelden

Image Description

Kaleien te Retie

Image Description

Kaleien te Retie

Over ons

Willems Gevelrenovatie, voorziet in een totaalrenovatie voor uw woning, hydrofuge, kaleien, reiniging, bepleistering, schilderen, voegen, ...
U kan bij ons terecht!

Enkele projecten

Contact

Wetsberg 23
3980 Tessenderlo (Limburg - Belgiƫ)